Par scoase dintr-un roman SF: in loc de proiectile folosesc Energie directionata, iar peste cativa ani vor fi duse de americani pe campul de lupta. Marea gaselnita a armelor cu energie este ca tinta nu are nici o sansa sa scape, o data ce a fost prinsa in colimator. "Munitia" noului tip de arma se deplaseaza cu viteza luminii. Pot trage incontinuu – sau cel putin atata vreme cat sunt alimentate cu Energie Electrica.
DIMENSIUNI:
Cele mai puternice arme care folosesc energia directionata au fost gandite pentru a fi instalate la bordul avioanelor sau navelor de lupta si sunt capabile sa spulbere tinte aflate la zeci de kilometri distanta. Gradul de eroare este Zero.
EFECTE:
Tehnologia se numeste Active Denial System si a fost dezvoltata de cercetatorii US Air Force. Dispozitivul a fost construit de compania Raytheon si trimite o raza de energie cu diametrul de un milimetru care patrunde prin pielea victimei si face sa fiarba moleculele de apa. Ca aspect, seamana mai mult cu o antena parabolica decat cu o arma Star Trek. Totusi, persoana lovita va simti ca pielea i-a luat foc.
SALVEAZA VIETI:
Pe langa dispozitivele create pentru a paraliza oamenii, exista si arme gandite pentru a contribui in mod direct la salvarea de vieti omenesti. Vigilat Eagle este un sistem care detecteaza rachetele de mici dimensiuni trase "de pe umar" si le prajeste circuitele folosind o raza electromagnetica. Sistemul este produs de Raytheon si costa 25 milioane de dolari pentru un aeroport.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu